Перейти до основного вмісту

Топ-10 продуктів, що містять пробіотики

 



 

Найважливішою складовою нашого організму є мікробіом, незліченна кількість бактерій, що живуть у нашому кишечнику. Бактерії, з якими ми перебуваємо у симбіозі, впливають на все, що відбувається з нашим тілом. Саме вони відповідальні за зайву вагу, астму та прищі. Різні штами бактерій можуть як завдавати шкоди, так і бути корисними. Нам не прожити без кишкової палички, але деякі її різновиди несуть смертельну небезпеку. Серед іншого, мікробіом виробляє жирні кислоти, що сприяють боротьбі із запаленням та зміцнюють імунну систему. Склад нашого мікробіома багато в чому формується щоденним харчуванням. Серед вживаних нами продуктів є такі, що містять велику кількість поживних речовин, що сприяють розмноженню корисних бактерій нашого мікробіома, яким насамперед потрібно волокно. Такі продукти містять пробіотики, бактерії, що мають подібність до штамів, що є в нашому кишечнику. Представляємо Топ-10 продуктів, що містять пробіотики.

 

Сир

 

Цей продукт благотворно впливає на роботу кишківника, а високий вміст кальцію в ньому корисно для кісток. У сирі нерідко містяться і пробіотики, але їх наявність слід перевіряти на етикетці, де мають бути вказані живі та активні культури.

 

Кімчі

 

Ця страва корейської кухні вже встигла полюбитись багатьом нашим співвітчизникам. Гостро приправлені овочі корисні для кишечника. Пробіотик, що міститься в кімчі, може допомогти знизити ризик розвитку раку.

 

Квашена капуста

 

Квашена капуста відома людству з четвертого століття нашої ери. Зазнаючи ферментної обробки молочнокислими бактеріями, вона стає корисною підтримки рівноваги травної системи. Крім цього вона містить волокна та сполуки, що стимулюють роботу імунної системи.

 

Йогурт

 

Йогурт, будучи ферментованим продуктом, містить пробіотичні культури, що нормалізують роботу травного тракту. У деяких йогуртах можуть бути такі пробіотики, як Lactobacillus acidophilus і Lactobacillus casei, що посилюють розмноження корисних бактерій у кишечнику.

 

Місо

 

Страва японської кухні відрізняється високим вмістом білка, кальцію, магнію та заліза та корисно для здоров'я кишечника.

 

Соління

 

Солоні огірки також є ферментованим продуктом, що містить корисні для кишечника та мікробіома бактерії. У таких огірках містяться вітаміни A і K, а також калій, все це сприятливо впливає на процеси кровотворення та роботу серцево-судинної системи.

 

Комбуча

 

Цей напій, який отримується з чайного гриба, має високий вміст пробіотиків та антиоксидантів, що зміцнюють імунну систему. Але комбуча містить також і молочну кислоту, здатну накопичуватися в кровотоку і приводити до небажаних наслідків, тому слід дотримуватися помірності у вживанні цього чаю.

 

Яблучний оцет

 

Оцтова кислота сприяє роботі травної системи. Деякі дослідження пов'язують регулярне вживання яблучного оцту із втратою ваги. Оцтова кислота активує метаболізм жирів та допомагає зберігати нормальний рівень цукру в крові. Але яблучний оцет неприпустимо вживати без консультації з фахівцем та більше чотирьох столових ложок на добу.

 

Сир

 

Деякі ферментовані сири містять молочнокислі бактерії, які можуть створювати здорові пробіотики. Також у сирі є важливі для людського організму білок та кальцій.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Продукти, які необхідні для схуднення.

  Більшість дієт передбачає обмеження їжі, але професіонали виступають категорично проти голодування. Мало того, вони запевняють, що для схуднення потрібно добре їсти. І в даному випадку "добре" означає якість продуктів, які дозволять вам схуднути, утримати вагу, зміцнити здоров'я та підтримувати молодість.   Зелений чай   Експерти встановили, що якщо випивати 3 чашки зеленого чаю на день, то вага непомітно, але впевнено йде. Вся річ у вмісті в зеленому чаї антиоксидантів, а саме катехінів, які прискорюють обмін речовин, сприяючи кращому спалюванню калорій. До речі, саме тричі на день пропонують пити чай виробники. Головне – вибирати оригінальний продукт найвищої якості.   Непросмажену каву   Американські вчені провели експеримент, у рамках якого добровольцям із зайвою вагою пропонувалося щодня протягом 22 тижнів вживати непрожарені зерна кави. За час експерименту учасникам вдалося схуднути на 7 кг (в середньому), і це при тому, що їхній раціон...

Корінь лепехи його історія та лікувальні властивості.

  Аїр - це трав'яниста рослина. У народі його називають татарське зілля, болотник, очерет. Ще в народі його називають аїр від тисячі хвороб. Росте на болотистих місцях водоймищах. Має довге мечоподібне листя до одного метра. Є історична гіпотеза про те, як потрапила ця рослина до нас. Ще за часів ХII – XIII століття, коли було нашестя татаро – монгольської орди кочові племена несли з собою дуже багато кореневища та розкидали по водоймах. Адже там, де росте аїр, там завжди дуже чиста вода. І відповідно у цій воді можна відпоювати коней. Ця рослина дуже добре очищує воду. Так як до складу його входить дуже багато ефірних олій. Які й знезаражують воду від шкідливих домішок. Цілющі властивості лепехи були відомі вже давно. Наприклад, якщо мити голову відваром лепехи, то волосся стає густим і дуже красивим. Мають охайний та доглянутий вигляд. За часів епідемій чи вірусних захворювань було рекомендовано жувати корінь лепехи. Вважалося, що корінь лепехи добре очищав слизову оболонку...

8 найкращих фруктів для чоловічого здоров'я

  Є щось важливе, чого ви не робите в своєму житті, але ви не самотні в цьому, бо так робить більшість чоловіків у всьому світі. Йдеться про недостатнє споживання овочів та фруктів, і якщо ви належите до більшості, то вам необхідно буде замислитися, т.к. ваша дієта виходить недосконалою у плані отримання вітамінів, антиоксидантів, мінералів та фітохімічних речовин. Вони необхідні для повноцінного здоров'я, а отримати їх можна лише із свіжих продуктів, а не фруктових концентратів та соків. Розповідаємо про 8 найкращих фруктів, які допоможуть вам захистити своє здоров'я – від простати до ерекції.   Яблука Одного яблука середнього розміру – готова закуска, що містить 4 г клітковини (17% від РСН – добової норми, що рекомендується). Це важливо для здоров'я кишківника та контролю рівня цукру в крові. Також яблука є відмінним джерелом вітаміну С, що підвищує імунітет, і містять кверцетин, що має антиалергічні та антигістамінні властивості.   Виноград Дослідження пі...